Esports – huippusuosittua ympäri maailmaa
Esports, eli elektroninen urheilu on noussut sekä yleisön, että vedonlyöjien suureksi suosikiksi maailmalla. Moderni urheilu ei välttämättä lainkaan vaadi tietokoneen ääreltä poistumista. Esports nauttii suomalaistenkin keskuudessa suurta suosiota ja viihdyttävät videopelitapahtumat löytyvät nykyään myös lähes kaikilta vedonlyöntisivustoilta.
18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisest.
18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti.
Mitä on esports?
Esports tai elektroninen urheilu on kilpailullinen laji, jossa pelataan videopelejä. Esports on nopeasti kasvava urheilulaji, jossa järjestetään paljon kansainvälisiä kilpailuja. Suosiossa esport on jo kuromassa kiinni perinteisiä urheilulajeja, suosion kasvaessa perinteisen urheilun ystävien ja uusien seuraajien keskuudessa.
Esports pelataan stadioneilla ja areenoilla ympäri maailmaa. Suosittuja pelejä ovat muun muassa Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), FIFA ja Dota 2. Esports otteluiden ja turnausten massiivinen suosio johtuu siitä, että jo ennalta suosittujen pelien fanit haluavat oppia lisää suosikkipeleistään ja kannustaa omia suosikkipelaajiaan. Esportsissa pelattavat pelit ovat usein kenen tahansa pelattavissa kotitietokoneiden, pelikonsolien ja mobiililaitteiden kautta. Näin kuka tahansa voi harrastaa e-urheilua ilman, että hänen tarvitsee maksaa satoja dollareita pelivälineistä.
Esports on kuromassa kiinni perinteisiä urheilulajeja brändätyn sisällön, tuotteiden, live-tapahtumien ja liigojen kautta. Perinteiset urheilujoukkueet ja urheilulajit katsovat nyt eSportsia mahdollisena uutena tulonlähteenä omalle brändilleen. Esport-kilpailuja televisioidaan kansainvälisesti antenni- ja kaapelitelevisioalustojen kautta. Tästä syystä se saa niin paljon huomiota tiedotusvälineissä ja parhaista pelaajista ja tiimeistä onkin tullut maailmanlaajuisia kuuluisuuksia.
E-urheilun pelaajat ovat viime vuosina alkaneet vastaanottaa suuria palkkashekkejä ammattipeliliigoista. Nämä ottelut järjestetään kansainvälisesti ja niissä on tarjolla varsin tuottoisia palkintoja. Ammattimaiset esports-organisaatiot kouluttavat pelaajia näihin kilpailupeleihin. Parhaat pelaajat ovat ammattiurheilijoita siinä missä muutkin urheilijat. Tämä tarkoittaa niin yksilötasolla kuin joukkueena tiukkaa harjoittelua, taktisten elementtien hiomista, yhteispelin herkistämistä ja tänä päivänä myös kasvavassa määrin kaiken arjen tekemisen rakentamista mahdollisimman tasavahvan suorittamisen optimoimiseksi yhdessä esimerkiksi urheilupsykologin ja/tai ravitsemusterapeutin kanssa.
On selvää, että maailma on huomannut keskenään kilpailevien videopelien, kuten CS:GO ja Dota 2, kasvun. Näissä peleissä on tarjolla lukuisia kansainvälisiä kilpailuja, joihin käytännössä kuka tahansa voi osallistua. Tämä on hieno uutinen pelien kehittäjille, jotka voivat nyt laajentaa markkinoitaan yhä laajemmille kohdeyleisöille.
Esports pelit ja pelimuodot
Tutustu näiden linkkien kautta erilaisiin esports peleihin ja pelimuotoihin.
Muut esports-pelitElektronisesta urheilusta nautitaan tänä päivänä lukuisissa eri muodoissa. Esittelemme myös erikoisemmat esport-pelit, jotka ovat onnistuneet nousemaan miljoonien pelaajien suursuosioon ympäri maailman. | |
Virtuaalitodellisuus e-urheilu -pelitVirtuaalitodellisuus on jatkuvasti suuremmaksi kasvava ilmiö. Yhä useammat VR-pelit vievät pelaajan purjehtimaan, golfaamaan tai sotimaan Marsissa. Esittelimme kiinnostavimmat VR-pelit elektroniseen urheiluun. | |
Battle royale -pelitViime vuosien todellinen kulttuurinen ilmiö ovat elokuvamaailmasta ammentavat battle royale -pelit, jotka asettavat jopa sata pelaajaa vastakkain. Battle royalet nauttivat suosiota myös e-urheilun parissa. | |
UrheilupelitUrheilupelit nauttivat luonnollisesti suurta suosiota myös elektronisen urheilun ystävien parissa. Jalkapalloon ja koripalloon ei tarvitse tyytyä, vaan urheilukentillä nautitaan myös futuristisemmista peleistä. | |
Reaaliaikaiset strategiapelitReaaliaikaiset strategiapelit nostivat elektronisen urheilun televisioissa näytettäväksi hitiksi, jonka parissa tarjotaan voittorahoina satojatuhansia dollareita. Esittelyssä genren suurimmat suosikit. | |
TaisteluareenamoninpelitValtaisaan suosioon nousseet taisteluareenamoninpelit ovat monessa mielessä suosituin elektronisen urheilun muoto. Miljoonayleisöä keräävissä turnauksissa palkintopotti voi nousta jopa 40 miljoonaan dollariin. | |
AjopelitAjaminen on tunnetusti suomalaisten mieleen. Suomalaiset ovat loistaneet formuloiden ja rallin ohella myös elektronisilla ajoradoilla. Esittelyssä niin aidoimmat simulaatiot kuin hauskimmat arcade-ajopelit. | |
Ensimmäisen persoonan ammuntapelitEnsimmäisen persoonan ammuntapelit ovat vuodesta toiseen kaikista myydyimpiä videopelejä. Monet räiskintäpelit ovat nousseet valtaisaan suosioon myös elektronisen urheilun puolella. Esittelemme suosikkipelit. | |
TaistelupelitElektronisen urheilun maailmassa taistelupelit lukeutuvat suurimpien suosikkien joukkoon. Jo vuosikymmeniä suosiota nauttinut genre yhdistelee helposti lähestyvää viihdettä sekä todellista taituruutta. |
Esports live-streamit
Parhaat esports striimit löytyvät tästä. Alla olevien linkkien kautta pääset seuraamaan esports huippujen Twitch live-striimejä pelaajien ollessa online.
World of Warcraft
GingiTV
Naowh
Fortnite
Ranger
Valorant
AsunaWEEB
Miten seurata esports pelejä?
Osa suomessakin toimivista vedonlyöntisivustoista striimaa suurimpia turnauksia livenä sivuillaan. Yksi suosituimmista vedonlyöntisivustoista esportsin saralla on Betway. Suomalaistenkin vedonlyöjien suosikkeihin lukeutuvat Betway sponsoroi BLAST Premier CS:GO -turnauksia, ja yhtiö toimii myös Ninjas in Pyjamas (NIP) tiimin pääsponsorina.
Netistä löytyy myös lukuisia muita keinoja seurata esports -pelejä ja turnauksia sekä videokoosteiden, että live-striimien muodossa.
Twitch
Yksi suosituimmista sivustoista esports -pelien striimaamiseen on Twitch. Alunperin Justin.tv -nimellä vuonna 2006 aloittanut Twitch on maailman suurin striimaussivusto, jonka sisällöstä suurin osa keskittyy erilaisiin pelistriimeihin.
YouTube
Toinen suosittu - ehkä yllättäväkin - sivusto striimaajien keskuudessa on YouTube. Maailman suosituin videosivusto lisäsi striimauksen palveluihinsa vuonna 2011 ja vuonna 2016 streamaus tuli mahdolliseksi kaikille YouTube sisällöntuottajille.
Facebook Gaming
Facebook Gaming on Facebookin oma striimauspalvelu, joka on saavuttanut suosiota myös esports -pelaajien ja seuraajien keskuudessa.
Aasialaiset streaming-sivustot
Aasialaiset streaming-sivustot ovat nousseet myös hyvin suosituiksi ei ainoastaan Aasiassa, vaan myös ympäri maailmaa. Sivustot kuten Huya Live, Douyu ja bilibili keräävät miljoonia katsojia ja osallistujia ympäri maailmaa.
Tutustu kiinalaisiin striimaus-sivustoihin tästä:
Esports tausta ja historia
Elektroninen urheilu eli esports on jatkuvasti suosiotaan kasvattavaa viihdettä. Kyseessä on käytännössä videopelien välityksellä tapahtuva kilpailu, jota harrastetaan useassa eri muodossa. Vaikka enemmän tai vähemmän viralliset kilpailut videopeleissä ovat olleet arkipäivää jo useamman vuosikymmenen ajan, on suursuosio ja täysin vakavasti otettavat turnaukset tuoreempi ilmiö.
Striimaus ja pelien helppo seuraaminen on johtanut valtavaan suosion kasvuun, mikä näkyy siinä, että Suomessakin esports kuuluu nuorison keskuudessa jo suosituimpiin lajeihin. Parhaat pelaajat saattavat tienata miljoonia ja samalla puhutaan myös miljoonayleisöistä. Suomessakin esports-tapahtumia on lähetetty parhaaseen katseluaikaan jopa Ylen kanavilta.
Ensimmäisenä esports-tapahtumana voidaan pitää Stanfordin yliopiston vuonna 1972 järjestämään tapahtumaa, jossa pelinä toimi Spacewar. Tuolloin suositut arcade-pelit mahdollistivat monenlaisen kilpailun ja esimerkiksi Guinnessin ennätystenkirja on tunnustanut useita videopeleissä saavutettuja tuloksia. 90-luvulla trendi siirtyi entistä enemmän pelaajien keskinäiseen reaaliaikaiseen kilpailuun, minkä mahdollisti entistä helpommin netin välityksellä tapahtuva pelaaminen. Pelit, kuten Street Fighter II ja Doom nauttivat suurta suosiota netissä.
Suurin suosio on syntynyt 2000-luvun puolella. Vakavia kilpailuja järjestetään yhä useammassa pelissä ja lajin suurimpia tapahtumia saattaa hyvinkin katsoa yhden päivän aikana jopa 4,5 miljoonaa silmäparia ympäri maailman. Myös vedonlyönti esportsista on tätä nykyä arkipäivää, ja esports lukeutuukin suosituimpien lajien joukkoon monilla vedonlyöntisivustoilla. Kilpailuja järjestetään jopa sadoissa eri peleissä, mutta suosituimpien pelien joukko erottautuu selvästi. Katsojalukujen ja vedonlyöntisivustojen perusteella suosituimmat esports-lajit ovat Counter-Strike: GO, Dota 2 sekä League of Legends. Vedonlyöntisivustoilla seurataan runsaasti myös FIFA:n ja NBA:n kaltaisia urheilupelejä.
Kohtalaisen kyseenalaisena voidaan tietenkin pitää sitä, onko videopelaaminen välttämättä urheilua lainkaan. Yhä useampi valtio kuitenkin tunnustaa esportsin aseman, ja ammattipelaajille saatetaan myöntää esimerkiksi urheilijaviisumeita. Esimerkiksi Kiina on tunnustanut esportsin aseman urheiluna, minkä lisäksi kansainvälinen olympiakomitea on myöntänyt, että esportsia voidaan hyvinkin pitää urheilullisena aktiviteettina, joka voi vertautua perinteisempiin lajeihin. Useissa yliopistoissa ja muissa koulutuslaitoksissa voi myös nykyään opiskella esports:iin liittyviä tutkintoja. Koulutusta tarjoavat esimerkiksi lukuisat huippu yliopistot Isossa-Britanniassa ja Maltalla sekä esimerkiksi maineikas urheilualan koulutuslaitos, Johan Cruyff Institute.
Yleisön parissa lajin suosio on selvä. Olipa virallinen asema mikä tahansa, esports kiinnostaa miljoonia ihmisiä ympäri maailman.
Esports Suomessa
Elektroninen urheilu on aina nauttinut Suomessa suurta suosiota – onhan videopelaaminen Suomessa jo pitkään ollut yleistä koko kansan hupia. Vuonna 2017 tehdyn tutkimuksen mukaan esports oli peräti Suomen toiseksi suosituin urheilulaji heti jääkiekon jälkeen. Suomessa toimivat sekä SM-kisoja järjestävä Suomen elektronisen urheilun liitto että ammattimaista pelaamista edistävä Suomen Kilpapelaamisen Liitto. Alan suurimpiin suomalaisiin tapahtumiin lukeutuvat Assembly, Vectorama sekä Insomnia. Suomessa tapahtumia ja otteluita on televisioinut Yleisradio, minkä lisäksi Telia on aktivoitunut esportin parissa laajalla skaalalla.
Suomalaiset ovat tietenkin haalineet elektronisen urheilun kentillä myös suurta kansainvälistä menestystä. Ehkäpä alan menestynein suomalainen on 23-vuotias Joona Sotala eli serral, joka tunnetaan yhtenä parhaista Starcraft II -pelaajista. serral on kiistatta pelin menestynein pelaaja Korean ulkopuolelta. Suomalaista ENCEä edustava serral oli ensimmäinen, joka onnistui voittamaan kaikki vuoden neljä WCS-osakilpailua. Hänen arvioidaan tienanneen uransa aikana lähes miljoonan dollarin edestä palkintorahoja.
Suomalainen ENCE on haalinut menestystä myös useissa muissa peleissä. Parhaiten joukkue tunnetaan Counter-Striken puolelta, jossa ENCE oli ensimmäinen suomalainen joukkue, joka eteni Major-turnauksen loppuotteluun saakka. Saavutus huomioitiin esimerkiksi Ylen Urheiluruudussa. Vuonna 2019 tehdyn tutkimuksen mukaan ENCE oli Suomen suosituin elektronisen urheilun seura. Kakkosena tuli HAVU, joka tunnetaan sekin erityisesti Counter-Striken puolelta.
Esports maailmalla
Elektroninen urheilu nauttii maailmalla huomattavaa suosiota, eikä ole lainkaan tavatonta, että suuret televisiokanavat näyttävät lähetyksiä. Pelien seuraaminen onnistuu kuitenkin tätä nykyä montaa reittiä. Useat vedonlyöntisivustot mahdollistavat otteluiden seuraamisen livenä heidän omilta sivustoiltaan, minkä lisäksi erityisesti Twitch tunnetaan otteluiden näyttämisestä. Striimauspalvelu Twitchin kautta nautit käytännössä kaikista elektronisen urheilun lajeista.
Kiistatta yksi suosituimmista lajeista on Counter-Strike: Global Offensive, joka lanseerattiin jo vuonna 2012. Jatkuvasti uusia päivityksiä saava laji on suosittu myös vedonlyöjien parissa – vetoa pääsee lyömään käytännössä jokaisella sivustolla. Lajin suurimpina turnauksina toimivat Majors-tapahtumat, joiden palkintopotti saattaa hyvinkin kohota jopa miljoonaan dollariin saakka. Lajin menestynein joukkue on tanskalainen Astralis, joka on kyennyt voittamaan neljä Majors-titteliä.
Kiistatta rahakkain elektronisen urheilun laji on Dota 2, joka on vuonna 2013 lanseerattu jatko-osa Defense of the Ancients -pelille. Suurimpana turnauksena toimii pelin kehittäneen Valven oma The International -turnaus, jonka palkintopotit ovat nousseet suorastaan tolkuttomiin summiin. Vuonna 2021 palkintorahoja jaettiin peräti 40 miljoonan dollarin verran. Vuodesta 2011 järjestetyn The Internationalin on vain onnistunut voittamaan useammin kuin kerran vain yksi joukkue, kansainvälinen OG. Vuonna 2018 ja 2019 voittaneeseen joukkueeseen kuuluu myös suomalainen Topson, joka valittiin vuonna 2019 turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.
Suurta suosiota nauttii myös League of Legends, jonka 12 liigaa ja jopa 100 miljoonaa uniikkia katsojaa nostavat lajin kiistatta yhdeksi suurimmista ja suosituimmista elektronisen urheilun muodoista. Vuodesta 2011 järjestetyt maailmanmestaruuskisat on useimmin voittanut korealainen T1, jolla on peräti kolme mestaruutta. Suomalaisia ei tämän lajin huipulla ole juuri näkynyt.
Esports: Parhaiten menestyneet maat
1. | China | $195,804,827.76 | 5885 Players |
2. | United States | $195,503,250.80 | 21332 Players |
3. | Korea, Republic of | $114,638,494.48 | 4592 Players |
4. | Russian Federation | $55,709,233.01 | 4372 Players |
5. | Denmark | $45,329,286.27 | 1781 Players |
6. | Sweden | $43,943,234.94 | 2810 Players |
7. | France | $39,497,640.36 | 4760 Players |
8. | Canada | $35,695,238.14 | 3288 Players |
9. | Germany | $34,240,365.22 | 5164 Players |
10. | Brazil | $33,228,309.34 | 3474 Players |
11. | United Kingdom | $30,380,752.38 | 3931 Players |
12. | Finland | $29,317,810.58 | 1767 Players |
13. | Ukraine | $27,221,599.85 | 1246 Players |
14. | Australia | $21,855,040.02 | 2731 Players |
15. | Japan | $21,122,378.52 | 2099 Players |
16. | Poland | $18,762,204.98 | 2232 Players |
17. | Taiwan, Republic of China | $15,727,993.78 | 1091 Players |
18. | Thailand | $14,911,783.56 | 1453 Players |
19. | Malaysia | $14,024,395.30 | 884 Players |
20. | Philippines | $12,244,168.66 | 861 Players |
21. | Netherlands | $11,674,928.92 | 1653 Players |
22. | Norway | $10,102,585.43 | 1060 Players |
23. | Spain | $8,853,874.68 | 1975 Players |
24. | Bulgaria | $8,823,556.82 | 369 Players |
25. | Jordan | $7,709,048.63 | 88 Players |
26. | Indonesia | $7,628,383.76 | 1398 Players |
27. | Viet Nam | $7,390,975.79 | 1217 Players |
28. | Turkey | $6,682,109.13 | 1024 Players |
29. | Estonia | $5,332,781.24 | 282 Players |
30. | Argentina | $5,198,008.65 | 842 Players |
31. | Singapore | $5,175,721.65 | 742 Players |
32. | Pakistan | $4,983,959.81 | 299 Players |
33. | Italy | $4,699,580.76 | 1139 Players |
34. | Lebanon | $4,696,742.84 | 81 Players |
35. | Mexico | $4,679,115.14 | 693 Players |
36. | Austria | $4,390,139.33 | 615 Players |
37. | Saudi Arabia | $4,324,978.13 | 422 Players |
38. | Peru | $4,160,558.76 | 417 Players |
39. | Romania | $4,122,006.40 | 482 Players |
40. | Belgium | $3,965,257.64 | 687 Players |
41. | Israel | $3,955,057.91 | 225 Players |
42. | Kazakhstan | $3,756,144.31 | 599 Players |
43. | Czech Republic | $3,737,920.42 | 774 Players |
44. | Belarus | $2,996,062.69 | 310 Players |
45. | Hong Kong | $2,460,846.55 | 445 Players |
46. | Slovakia | $2,403,927.51 | 273 Players |
47. | Portugal | $2,361,825.87 | 860 Players |
48. | Switzerland | $2,283,488.66 | 522 Players |
49. | Greece | $2,170,552.21 | 445 Players |
50. | India | $2,142,698.28 | 899 Players |
Esportin säännöt
Esportsin säännöt vaihtelevat tietenkin runsaasti sen mukaan, mikä laji on kyseessä. Monet pelit saattavat aluksi vaikuttaa hyvinkin monimutkaisilta, mutta tarkkaavainen katsoja pääsee nopeasti kärryille. Erityisesti Ylen lähetykset ottavat hyvin huomioon myös katsojat, jotka eivät välttämättä ole kuulleetkaan näytetyistä peleistä.
Counter-Strike: Global Offensive on ensimmäisen persoonan räiskintäpeli, jota kilpailullisessa muodossa pelataan viiden pelaajan joukkueina. Yksittäinen kartta kestää 30 kierrosta ja molemmat joukkueet pelaavat lähtökohtaisesti 15 kierrosta sekä terroristeina että erikoisjoukkoina. Terroristien tavoitteena on saada pommi räjäytetyksi, erikoisjoukot taas pyrkivät estämään tämän. Kierroksen voi voittaa joko tappamalla kaikki vastustajat, räjäyttämällä pommin tai purkamalla pommin. Peli sisältää seitsemän karttaa, joista yleensä valitaan kolme karttaa. Ottelun voittoon vaaditaan kahden kartan voittamista.
Dota 2 on moninpelattava areenataistelu, jossa pelaavat vastakkain kaksi viiden pelaajan joukkuetta. Pelin tavoitteena on pyrkiä suojelemaan omaa päärakennusta eli Ancientia, samalla pyrkien vastustajan päärakennuksen tuhoamiseen. Pelissä on tarjolla 119 sankarihahmoa, joista kukin pelaaja ohjaa yhtä. Pelaajat keräävät ottelun aikana kultaa ja kehittyvät jatkuvasti vahvemmiksi, jolloin pelin muoto ja strategia muuttuvat jatkuvasti. Kilpaottelut pelataan yleensä paras kolmesta -menetelmällä.
League of Legends on konseptiltaan huomattavasti Dotaa muistuttava areenataistelu, jota pelataan viiden pelaajan joukkueina. Jokaisella pelaajalla on käytössä yksi 156 sankarista, jotka vaihtelevat ominaisuuksiltaan. Pelin tavoitteena on tuhota vastustajan tukikohdassa sijaitseva Nexus, kun samalla pyritään suojelemaan omaa tukikohtaa. Myös tätä peliä pelataan ensisijaisesti paras kolmesta -muodossa.
Esports vedonlyönnissä
"Useimpien laadukkaiden vedonlyöntisivustojen valikoimista löytyvät esimerkiksi CS:GO, Dota 2, League of Legends, Valorant, sekä KoG."
Esports nauttii suurta suosiota vedonlyöjien keskuudessa. Tämä on samalla yksi suurista syistä elektronisen urheilun suosion jatkuvalle kasvulle. Useimpien laadukkaiden vedonlyöntisivustojen valikoimista löytyvät esimerkiksi CS:GO, Dota 2, League of Legends, Halo, Rainbow Six, Rocket League, Valorant, Starcraft II, PUGB sekä KoG. Monet sivustot tarjoavat vedonlyöntiä myös esimerkiksi FIFA:sta sekä NBA:sta.
Pelivalikoimat ovat varsinkin suosituimpien lajien saralla laajoja. Counter-Strikessa pääset lyömään vetoa esimerkiksi voittajasta, voittajasta tasoituksella, pelattujen karttojen määrästä ja pelattujen kierrosten määrästä. Dota 2 taas mahdollistaa voittajan lisäksi vedonlyönnit tasoituksella sekä vedot pelattujen karttojen määrästä. Erikoisempina vetoina voit lyödä vetoa esimerkiksi siitä, kumpi joukkue saa ensimmäisen tapon, kumpi kaataa Roshanin ja kumpi tuhoaa ensiksi tornin. Vedonlyönti onnistuu tietysti myös livenä kesken otteluiden!
Alla olevasta taulukosta näet esimerkkejä menneistä turnauksista, niiden vetomuodoista ja payout prosenteista.
Esport Tournament | Payout % | Vetotyyppejä | Lokaatio |
---|---|---|---|
Fortnite World Cup | 94.32% | 6+ | USA |
International 2019 | 93.99% | 5+ | China |
LoL World Championships | 94.01% | 6+ | Europe |
PUGB Global Championship | 94.11% | 7+ | USA |
Intel Extreme Masters Season XIII | 94.23% | 6+ | Germany |
Keskimääräiset palautusprosentit nettikasinoilla
Vertailimme eri Esports pelien kertoimia ja keskimääräisiä palautusprosentteja nettikasinoilla. Kuten tilastosta näkee, palautusprosentit ovat varsin hyvät kaikilla sivustoilla, ja eSports lajit ovat erittäin varteenotettavia vedonlyönnin kohteita.
**whitebg**
CS:GO | League of Legends | Starcraft 2 | Dota 2 | Hearthstone | Rocket League | Fortnite | PUBG | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Sivusto 1 | 94.23% | 93.09% | 92.99% | 93.44% | 92.89% | 93.89% | 93.04% | 92.99% |
Sivusto 2 | 92.33% | 94.02% | 94.11% | 92.56% | 93.02% | 93.11% | 93.78% | 92.99% |
Sivusto 3 | 93.12% | 93.32% | 93.11% | 92.88% | 93.44% | 93.76% | 92.98% | 94.01% |
Sivusto 4 | 94.01% | 93.77% | 93.22% | 93.47% | 93.02% | 94.21% | 92.60% | 93.73% |
Sivusto 5 | 92.78% | 92.87% | 93.22% | 93.30% | 93.65% | 92.89% | 94.11% | 93.89% |